SÖZLÜ BİLDİRİLER ve POSTERLER
- Katılımcılar bildirilerinin Tam Metinleri için BURADAN şablonu indirip hazırladıktan sonra BURADAN veya https://forms.gle/ADGziPi2eyFZtXtC7 adresinden sisteme yükleye bilirler.
- Katılımcılar sözel veya poster bildirilerinin Türkçe ve İngilizce özetlerini online olarak BURADAN veya https://forms.gle/nMZm5mV2tnhbBrYMA linkinden gönderebilir. NOT: Bu bağlantıdan dosya gönderimi için katılımcının gmail veya gmail uyumlu edu.tr uzantılı bir eposta hesabına sahip olması gerekmektedir. Posta, faks, ve benzeri yollarla gönderilen bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Bildirilerin daha önce başka bir yerde yayımlanmamış ve/veya başka bir bilimsel toplantıda sunulmamış olması gerekmektedir.
- Kongreye kayıtlı bir katılımcı en fazla 2 bildiri gönderebilir. İkiden fazla bildiri göndermek isteyen katılımcıların gönderecekleri her bildiri için 100 TL ek bildiri ücretini kongre hesabına yatırması gerekir.
- Bildiri gönderimi yapılırken yazarların sunum tercihi (sözel veya e-poster) belirtilmelidir.
- Bildiri özetleri hem Türkçe, hem İngilizce olarak gönderilecektir. Bildiri şablonu BURADAN indirebilirsiniz.
- Bildiri özetleri Amaç, Yöntem, Bulgular, Sonuç bölümlerini, tam metinler ise Giriş, Yöntem, Bulgular, Tartışama ve Sonuç, Kaynalar bölümlerini içermelidir.
- Bildiri özetlerinde en fazla 5 ve en az 3 anahtar kelime kullanılmalıdır.
- Bildiri yazarlarının adı-soyadı, çalıştığı kurum ve şehir bildirilerde açıkça belirtilmelidir. Akademik ünvan kullanılmamalıdır.
- Bildirilerde standart kısaltmalar kullanılmalıdır. Kısaltılacak kelimenin ilk geçtiği yerde kısaltma parantez içinde verilir ve tüm metin boyunca o kısaltma kullanılır.
- Kongreye gönderilen özetler ve tam metinler aynı şekilde dijital kitap haline getirileceği için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.
- Sözlü bildiriler, 10 (on) dakika sunumu takiben 5 (beş) dakika tartışma süresi olacak şekilde sunulmalıdır.
- Posterler elektronik (e-poster) olarak 1081 x 1918 piksel boyutlarında JPEG formatında hazırlanmalıdır. Çözünürlüğü 300 DPI olmalıdır.
- Yazarlar poster sunumlarını elektronik ortamda yanlarında bulundurmalıdırlar.
- Poster sahiplerinin bildirilen tarih, saat ve yerde sunumları süresince posterlerinin başında bulunmaları gerekmektedir.
- Katılımcılar sözlü sunumlarını kendi tercihlerine göre Türkçe ya da İngilizce sunabileceklerdir.
- Sergilenmemiş posterler ve sunulmayan sözlü bildiriler özet kitabından çıkartılacaktır.
- Bildirilerin kabul edilebilmesi için sunumu yapacak yazarın kongre kayıt işlemini 10 Ekim 2019 tarihine kadar tamamlamış ve ücretini yatırmış olması gerekmektedir.
- Kongremiz akademik teşvik ve yükseltme puan kriterlerini karşılamaktadır.
- Kongre için hazırlanan posterler elektronik panolarda görüntüleneceği için bastırılmasına gerek yoktur. Sözlü sunum ve posterlerin sisteme elektronik olarak yüklenmesi yeterlidir.
Bildiri özetlerinizi aşağıda belirtilen yazım kurallarına uygun olarak hazırlayınız.
Sayfa Yapısı: Metin, A4 boyutlarındaki kağıda üstten, alttan ve yanlardan 2,5 cm boşluk bırakılarak, iki yana yaslı şekilde ve tek sütun olarak hazırlanmalıdır.
Yazı Tipi: Bütün metinde 12 punto-Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır.Tüm başlıklar 12 punto ve kalın olmalıdır. Satır aralıkları için tek satır aralığı seçilmelidir.
Başlık: Çalışmanın başlığı kelimelerin ilk harfleri büyük ve en fazla 12 sözcükten oluşmalıdır. Başlık 12 punto-Times New Roman yazı karakterinde, satır aralığı tek olacak şekilde bold yazılmalı ve sayfaya ortasına hizanlanmalıdır.
Yazar İsimleri: Yazar isimleri bold ve 12 punto, çalıştıkları kurum isimleri ise 10 punto ve bold olmadan verilmelidir. Yazar/lar/ın tam adları, çalıştıkları kurumlar, adres, telefon ve elektronik posta bilgileri belirtilmelidir Yazar isim ve soyadları girildikten sonra arkalarında parantez içinde kurum adı için sayı belirtilecektir. Belirtilen sayıdan sonra sorumlu yazarın arkasındaki sayının yanına “*” işareti konulacaktır.
Elif HAVADAR (1*), Naile SEZER (2), Gökmen ÖZEN (1)
(1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, Çanakkale, Türkiye
(2) İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, Malatya, Türkiye
Eğer bütün yazarlar aynı kurumda ise sayı belirtmeye gerek yoktur. Çalışmada yanlızca sorumlu yazarın isim ve soy isminden sonra (*) koyulması yeterlidir.
Ahmet ÜNVER (*), Hürümüz KOÇ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, Tekirdağ, Türkiye
Özet/Abstract: Özet metni Türkçe ve İngilizce olarak yazılmalı ve 300 kelimeyi aşmamalıdır. Tüm düzenlemeler ayrı bir sayfadan başlayan İngilizce özet (abstract) için de uygulanmalıdır.
Anahtar kelimeler: Özetin sonunda küçük harflerle adet olacak şekilde anahtar sözcükler en az üç ve en fazla beş tane olmalıdır.